توسعه فردی, کتاب کمک درسی

4 مرحله خلاصه برداری برای کنکور چیست؟

خلاصه برداری را می توان به کوچک کردن یک عکس بزرگ تشبیه کنیم؛ در عین کوچک بودن، کلیات محتوای پیام، عکس مورد نظر کاملا برای‌مان واضح و روشن می‌باشد با این تفاوت که جز ئیات خیلی کوچک عکس به راحتی قابل  تشخیص نمی‌باشد ولی اگر از قبل عکس بزرگ را دیده باشیم جزئیات کوچک عکس هم برای ما قابل درک می شود.

در ابتدای مقاله مواردی کاربردی خلاصه برداری برای کنکور را شرح می‌دهم که با ما همراه باشید.

نکات مهم در خلاصه برداری برای کنکور

  • دور اول فقط برای فهم مطالب می‌باشد و نباید خلاصه برداری در دور انجام شود؛ از مرور دوم وسوم شروع به خلاصه برداری کنید.
  • مورد دوم این‌که نباید خط به خط کتاب سعی به خلاصه برداری داشته باشیم بهتر این است که به صورت دو پاراگراف‌ی یا صفحه‌ای یا به صورت فصل‌ی جلو بریم و مطالبی رو که یاد گرفتیم به صورت نکات کلیدی یادداشت کنیم.
  • مورد بعدی که باعث جذابیت خلاصه برداری ما می‌شود این است که از رنگ‌های متنوع استفاده کنیم طوری که هر رنگ خودکار معنی و مفهوم خاصی برای‌مان داشته باشد؛ در موقع مراجعه راحت‌تر بتوانیم مطالب را به یاد آوریم.
  • نکته بعدی این‌که سعی کنیم نوشته‌ها را به زبان خودمان بیان کنیم و رمزگذاری‌شان کنیم طوری که وقتی به آن‌ها مراجعه می‌کنیم به راحتی آن بخش را به طور کامل به یاد آوریم یعنی از واژه‌های کلیدی استفاده کنیم.

هایلایت کردن

اولین گام برای شکل دادن پیش از خلاصه برداری برای کنکور، هایلایت کردن مطالب است؛ که این کار در دور دوم به بعد انجام می‌شود. نباید چیز خاص‌ی را در کتاب یا جزوه‌ها در دور اول  هایلایت کنیم زیرا در دو اول همه مطالب از نظرمان مهم هستند. برای این کار از ماژیک ‌هایلایتر، خودکارها و مدادهای رنگی استفاده کنیم.

حاشیه نویسی

مرحله بعدی خلاصه برداری برای کنکور حاشیه نویسی می‌باشد. این مرحله از مرور دوم آغاز میشه در این مرحله از خلاصه برداری باید سعی کنیم هر بخش از کتاب رو که می‌خوانیم منظور هر صفحه رو به صورت خلاصه با ادبیات خودمون حاشیه نویسی کنیم به طوری‌که فقط چکیده و بخش‌های اصلی آن صفحه را در خلاصه برداری‌مان گفته باشیم توجه داشته باشیم که حجم زیادی نباید داشته باشد نسبت به صفحه‌ای که مطالعه کردیم.

پرکردن برگه های یادداشت

مرحله بعدی خلاصه برداری برای کنکور پرکردن برگه‌های یادداشت، از دور چهارم تا یک ماه مانده به کنکور، بعد از مطالعه‌ی هر فصل مطالبی را که مطالعه کردیم و درحاشیه کتاب نوشتیم روی برگه‌های چرک نویس اقدام به ثبت ‌آن‌ها می‌کنیم به این ترتیب برای نوشتن خلاصه خوبی از میان خلاصه‌هایی که در هر فصل نوشتیم یک منتخب انتخاب می‌کنیم تا ماه آخر با مرور آن مطالب را به یاد آوریم.

مرحله آخر خلاصه برداری برای کنکور

و در مرحله بعدی به مهمترین مرحله خلاصه برداری برای کنکور می رسیم که یک دفعه درچه سیمی برای خلاصه نویسیه کنکور برای صه نویسی کنکور لازم است که حداقل خلاصه برداری نهایی باید روی برگه های مشخص صورت گیرد تا به صورت طبقه بندی شده مطالب رو کنار هم داشته باشیم برای دسترسی آسان‌تر.

سخن پایانی درباره خلاصه برداری برای کنکور

نکته مهم این است که خلاصه برداری قالب مشخص ندارد که بگوییم این سبک درسته برای انجامش و بقیه مدل ها بی فایده است ما باید به مرور به این پی‌ببریم که چه سبکی برای ما بیشترین کاربرد را دارد خلاصه کردن یک مهارت است. وقتی از مهارت خلاصه برداری حرف می زنیم یعنی این کار باید رنگ و بوی خود ما را داشته باشد.

2 دیدگاه در “4 مرحله خلاصه برداری برای کنکور چیست؟

  1. فائزه یکتا گفت:

    من تو سال کنکور این ۴ مرحله خلاصه برداری برای کنکور رو انجام میدادم و واقعا عالی بود.

    1. این 4 مرحله به بهتر شدن درس زبان انگلیسی کمک زیادی می‌کنه. خوشحالیم که براتون مفید بوده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *