لوازم تحریر

0 تا 100 انتخاب بهترین روان نویس

تصویری مربوط به نوشتن با بهترین روان نویس

در این مقاله از سایت مداد نوکی (مرجع آنلاین لوازم تحریر) بهترین روان نویس (Rollerball pens) یا را از زوایای مختلف بررسی و مقایسه‌ می‌کنیم تا برای خرید روان نویس خوب سردرگم نشوید. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

یک تصویر مربوط به روان نویس

انواع روان نویس

روان نویس ها بسته به جنس نوک، جنس بدنه و قطر نوشتاری و برند تولید کننده به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند.

بهترین روان نویس براساس نوک آن

روان نویس خوب از لحاظ نوع نوک به دو نوع نوک ساچمه‌ای و نوک نمدی تقسیم می‌گردند. روان نویس های نوک ساچمه‌ای نسبتا ارزان‌تر و مقاوم‌تر است. در بعضی از این نوع روان نویس خوب یک نوک غلطک فلزی ساچمه‌ای وجود دارد که با فشار دادن قلم بر روی کاغذ و به حرکت درآوردن آن، جوهر موجود در محفظه و مخزن به نوک قلم هدایت شده و توسط همین غلطک جوهر بر روی کاغذ پخش می‌شود و فرآیند نوشتن انجام می‌گیرد.

تصویری مربوط به یک روان نویس نوک ساچمه ای

این قلم‌ها به‌گونه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند که هنگام استفاده از آن نوک ساچمه‌ای خود را صیقل می‌دهند. نمونه دیگری از روان نویس ها دارای نوک نمدی هستند که تکه ای نمد با ظرافت خاص در قسمت نوک آن‌ها به‌کار گرفته شده‌است. لازم به توضیح است که روان نویس های با نوک نمدی معمولا دارای خط نوشتاری ضخیم‌تر، و در هنگام نوشتن نسبت به نمونه‌ی ساچمه‌ای به‌صورت نرم‌تر است.

بهترین روان نویس براساس طراحی بدنه

روان نویس ها بر اساس بدنه به چهار نوع زیر تقسیم می‌گردند؛

1)روان‌نویس بدنه پلاستیکی

2)روان‌نویس بدنه فلزی

3) روان‌نویس بدنه چوبی

4)روان‌نویس بدنه شیشه‌ای

روان نویس های بدنه پلاستیکی با توجه به متریال به کار رفته در آن‌ها از ارزان‌ترین قلم‌ها هستند. قلم‌های با بدنه‌ی فلزی با دوام تر و مقام تر از مورد قبل هستند. قلم‌های با بدنه چوبی و شیشه‌ای نیز، دارای ظاهری زیبا و ظریف هستند و برای افرادی که دنبال کار لوکس و شیک می‌گردند، توصیه می‌شود.

روان نویس ها بسته به اهداف مختلف، دارای قطر نوشتاری از 0.3 تا 1.6 هستند. هرچه قطر نوشتاری نوک عدد بزرگتری باشد نگارش های ضخیم‌تری صورت می‌گیرد.

علاوه بر موارد گفته شده در بالا، می‌توان از زاویه‌ی دیگر انواع روان نویس ها را مورد بررسی قرار داد. برای مثال، بعضی از روان نویس های ضدآب و یا ضد جوهر،  به ترتیب در برابر آب و جوهر مقاوم هستند. روان نویس های ضدنور درزیر نور ماورابنفش قابل مشاهده‌اند. روان نویس های خود‌تراش به‌طور خودکار ساچمه را تمیز می‌کند و نمونه‌های پاک‌کن دار از دیگر انواع نمونه‌ها هست که در انتهای قلم یک پاک‌کن کوچک تعبیه شده است.

بهترین روان نویس براساس کاربرد

بسیاری از افراد روان نویس ها را بر‌اساس کاربردی که از هریک از آن‌ها متوقع هستند دسته بندی می‌کنند. معمولا در یک توضیح کلی روان نویس ها را برای کارهایی چون؛ نوشتن، نقاشی کشیدن، علامت گذاری، یادداشت برداری و امضای اسناد مهم و… تقسیم می‌کنند. در زیر به‌صورت مجزا به برخی از انواع روان نویس بر اساس کاربرد، اشاره می‌کنیم؛

1)روان‌نویس خوشنویسی

2)روان‌نویس طراحی

3)روان‌نویس مهندسی

 بهترین روان نویس از لحاظ برند

یکی از راه‌های انتخاب بهترین روان نویس، توجه به برند آن روان نویس است. برند‌ها در طول سالیان متمادی توانسته‌اند طبق کیفیتی که در محصول برای مشتریان ارائه می‌دهند رنکینگ بگیرند. در کل بهترین روان نویس با توجه به ملاک‌های شخصی که مورد استفاده می‌خواهد قرار دهد متفاوت است، ولی طبیعتا به عوامل مختلفی که در بالا‌تر مفصل به آن پرداختیم، مثل کیفیت جوهر، ماندگاری جوهر بر روی کاغذ، راحتی هنگام استفاده و … بستگی دارد. در زیر برخی از بهترین برند ها را برای آشنایی شما می‌آوریم؛

  • روان‌ نویس یونی بال
  • روان‌ نویس زبرا
  • روان‌ نویس فابر‌کاستل
  • روان‌ نویس پنتر
  • روان نویس استدلر
  • روان‌ نویس کراس
  • روان‌ نویس پارکر
  • روان‌ نویس لامی
  • روان‌ نویس پایلوت
  • روان‌ نویس اونر
  • روان‌نویس دیپلمات
  • روان‌ نویس آروا
  • روان‌ نویس مونته‌گراپا
  • روان‌ نویس ویکتوریایی
  • روان نویس واترمن
  • روان‌ نویس سیلر
  • روان‌ نویس پلیکان

تاریخچه روان نویس

حوزه‌ی نوشت‌افزار نیز مانند سایر حوزه‌های دیگر از قرن‌ها قبل دستخوش تغییر و به‌روز‌رسانی بوده‌است. همواره در سراسر دنیا افراد، برند‌های مختلف و متنوعی را خلق کرده‌اند و برای اثبات مدعای خود مبنی بر کیفیت و خلاقیت موجود در محصول خود، سعی در نوآوری و تغییر مدل‌، ماهیت و کارکرد تولیدات خود کرده‌اند. وقتی افراد در اوایل شروع کار خود در کارگاه خود اولین مداد چوبی گرافیتی را طراحی و تولید کردند، دیری نپایید که به فکر ساختن خودکار متشکل از جوهر بر پایه‌ی روغن افتادند.

در مسیر پیشرفت و گذر زمان، با تکامل یافتن زندگی بشریت، توجه به ظرایف و ابزار زیبایی شناختی، با اهمیت یافتن دنیای لوکس‌گرایی و استفاده از محصولات شیک و مجلسی احساس نیاز به تولید قلم‌های مدرن‌تر، از جمله تولید روان نویس را دو‌چندان کرد. روان نویس نمونه مطلوب و مورد پسند مهندسان، هنرمندان و بزرگان قرار گرفت. با استقبال از این محصول شرکت‌ها و برند‌ها همواره در تولید بهترین روان نویس در تلاش و سبقت بوده‌اند.

سخن پایانی

در این مقاله به طور مفصل به بررسی انواع روان‌نویس و تنوع و تفاوت‌های شکلی و ساختاری آن از جمله طراحی و قطر بدنه، جنس نوک و نوع کاربرد پرداختیم. از آنجایی که تنوع برندها در تولید روان نویس زیاد است به نکات گفته شده در مقاله دقت کنید تا انتخاب بهتری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *